keskiviikko 24. syyskuuta 2008

Mikä meitä vaivaa?

Onhan saatu taas kuulla kamalia uutisia muutamina viimepäivinä.
Yhdessä paikassa lapset sairastuvat kun juovat melamiini pitoista äidinmaidonvastiketta.
Ja mikä syy? Tämän päivän Kalevassa oli syyksi mainittu seuraavaa: "... politiikka jossa talouskasvu asetetaan ympäristön edelle, on yhä selvemmin osoittautumassa kestämättömäksi" lisäksi mainitaan: "...Tällainen edesvastuuttomuus on mahdollista kun ahneus sokaisee, valvonta on olematonta ja korruptio rehottaa".

Eilen nuori ihminen teki aivan käsittämättömän teon. Syyksi hän on kirjeessä maininnut: "Vihaan ihmisiä ja ihmiskuntaa".
Siis kamalaa. Mikä meitä oikein vaivaa? Miksi maailmasta on tullut näin paha? Vai onko niin että se on tullut meitä lähemmäksi ja nyt vasta näemme sen kamaluuden?

Syitä haetaan internetistä, josta löytyy kaikenlaista tietoa pelien ja keskustelupalstojen ja videoiden välittäminä. Syitä haetaan myös kotoa. Onko niin, että meillä vanhemmilla ei ole aikaa lapsillemme? Yritämmekö vain tehdä lisää rahaa? Kuinka suuri syy on sillä että monissa työpaikoissa täytyy tehdä tulosta? Enemmän ja enemmän rahaa osakkeiden omistajille. Ja kilpailu on kovaa. Jos tulosta ei synny otetaan tilalle uusi (onneksi tätä ei tapahdu minun työssäni). Kuka kärsii? Yleensä täysin viaton, pieni lapsi. Ehkäpä heistä juuri siksi kasvaa pahoinvoivia nuoria ja aikuisia, kun heille ei ole aikaa. Korvataan aika rahalla ja materialla.

Muusikko Maarit Hurmerinta sanoi tänään hienosti tv:ssä: "Ei perhettä tarvitse viedä kalliille Karibian risteilylle, sekin riittää kun kävellään läheiseen rantaan ja istutaan kivelle. Pääasia on, että vanhemmat ovat yhdessä lastensa ja nuortensa kanssa". Olen aivan samaa mieltä.

Nyt kun lapseni ovat jo teini-ikäisiä voi vain todeta kuinka pian lapsuus menee. Mutta huolehtiminen ei lopu koskaan! Ja minusta se kertoo siitä että rakastaa;o)

Ei kommentteja: