perjantai 27. joulukuuta 2013

Joulu tuli ja meni

Joulu 2013 on vietetty. Meidän perheessä se meni perinteitä noudattaen. Koska olin lomalla ennen Joulua, ehdin saada paikat Joulukuntoon ilman suurempaa Joulustressiä. Kyllä minä yritin sitä kehitellä, mutta onneksi sain sen taltutettua :)

Tyttäremme tuli kotiin koko Jouluksi kissansa kanssa. Poikamme oli kanssamme osan Jouluaatosta.
Kävimme tervehtimässä isovanhempia,
sekä viemässä ikiunta nukkuville kynttilät.
Haudalla, ja muuallakin oli todella liukasta.
Loppuilta sujui lahjojen ja hyvän ruoan parissa.

Joulupäivä meni aivan löhöten. Ilma oli niin surkea että ulos ei tehnyt mieli mennä. Satoi, tuuli ja tiet olivat jäässä, lämpöasteita oli 4. Tapanina kävimme sentäs hieman jo "ulkoilemassa", tosin autolla. Meren ääreen oli jälleen mentävä katsomaan, oliko tuuli saanut mitään aikaiseksi. Hieman oli vesi noussut. Muistan Tapaninpäivän vuonna 1992, silloin oli todella kova myrsky ja tiet samassa kunnossa kuin nytkin. Meilläkin kaatui puu silloisen asunnon pihassa. Joten taitaa olla niin, että nämä tällaiset Joulusäät ovat melko yleisiä. Ehkä nyt on satanut ja tuullut enemmän.

Nyt on alkanut jälleen arki. Minä saan jatkaa lomaa vielä uuden vuoden yli. Aion todellakin rentoutua. Teen sen lukien, shoppaillen, kaappeja tyhjentäen ja ja ja, no kuiteskin vietän lomani niin että en tylsisty mutta en myöskään väsy :)

Muuten, tänään oli Kalevassa kirjoitus siitä, miten haukiputaalaisilla on ensimmäinen vuosi Oulun kaupunginosana mennyt. Minuakin haastateltiin siihen. Hyvin oli toimittaja saanut puhelimitse tekemässä haastattelussa asiat kirjattua ylös, kun minultahan asiaa tulee, kun vauhtiin pääsen :) Minun mielestäni vuosi on mennyt ilman mitään suurempia muutoksia. Ehkä suurin miinus on se, että virkamiehiä on nykyisin vaikeampaa tavoittaa, tokihan se on ymmärrettävää että pienessä kunnassa kaikki tuntevat toisensa ja näin ollen on helpompi myös ihmiset tavoittaa. Toki, kun isosta organisaatiosta oikean ihmisen tiedot saa, niin sekin asia helpottuu. Ajat ovat huonot ja taatusti vielä joudutaan säästämään ja karsimaan sekä korottamaan. Mutta emme ole tässä tilanteessa yksin. Enkä usko että olisimme selvinneet ilman kurjuutta itsenäisenä kuntanakaan. Mutta aika näyttää, mihin suuntaan mennään.

Toivotan kaikille oikein hyvää loppuvuotta ja parempaa alkavaa vuotta 2014!

Ei kommentteja: