keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Pääsiäistä odotellessa


Mikäs se on lomaa viettäessä, kun kevät on miltei parhaimmillaan. Päivä on jatkunut niin paljon, että sisällä ei tarvitse valoja kun joskus iltasella. Linnut sirkuttaa ja vesi tippuu räystäältä. Ah. Kun tästä vielä hieman mennään eteenpäin niin sitten on se todella paras aika vuodesta. Tarkoitan aikaa jolloin puut saavat silmuja ja lumi sulaa melkein silmissä. Kasvit alkavat nostaa päitään lumen alta. Oikein innolla odotan että pääsen taas "konttaamaan" kukkien sekaan. No siihen menee tovi jos toinenkin.

Alamme kohta viettämään pääsiäistä. Kukin tavallansa. Minä yleensä hieman koristan kotia, vaihdan liinaa tai verhoa jossa on keltaista ja vihreää. Pöytään virvontavitsoja (nyt olikin palmusunnuntaina vain yksi porukka liikkeellä täällä meidän alueella),tulppaaneja tai narsisseja, munia kuppiin, tipuja sinne pupuja tänne. Mihinkään reissuun emme lähde, käymme tyttäremme luona Torniossa ja piipahdamme ehkä "ulkomailla" elikkä Haaparannassa. Muuten aiomme ulkoilla, käydä kävelyllä ja paistamassa laavulla makkaraa, mikäli sää sallii ja ainakin ennuste lupaa hyvää ilmaa.

Emme käy kirkossa hiljaisenviikon "menoissa" (no harvoin kyllä muulloinkaan). Emmekä laita lammasta. Muutaman kerran olemme kokeilleet eikä se ole meidän herkkua. Emme myöskään syö mämmiä. Mutta rentoutua osaamme ja sen varmaan teemme. Tee sinäkin. Oikein hyvää, rentouttavaa ja aurinkoista pääsiäistä.

Ei kommentteja: