tiistai 8. toukokuuta 2012

Mukavaa kevättä...

nyt kun näyttää siltä , että se viimeinkin tulee. Lunta kyllä on vieläkin varjopaikoissa melkoiset kinokset. Minähän julistin kevään alkaneeksi "somessa" jo maaliskuussa. Mutta kuinkas sitten kävikään? Lunta tuli lisää, oli pakkasta, harmaata, märkää, loskaa, vettä. Kaikkia muuta kuin kevätsäätä. Minulle kevätsää tarkoittaa pientä lämpöä ja paljon aurinkoa, toki lämpöä saa olla enemmänkin. Ehkä se nyt tulee kuitenkin. Katsoin viime kevään säätietoja sääpäiväkirjastani ja totesin, että melkoisen samanlainen on ollut viime kevätkin. Tosin ei näin märkä, harmaa ja runsasluminen. Puolenkuun paikkeilla asteet nousivat yli 10 plusasteen .
Kuva pihaltamme viimeviikolla.
Kiiminkijoki on sula, jäiden reuna taitaa olla tällä hetkellä jossakin majakan kohdalla. Pakko tunnustaa, että en nyt ole muutamaan päivään käynyt rannassa, mutta ystäväni kuvat kertoivat näin. Meidän alueelle ei tullut tulvia, mutta Onkamon ja Jokikylän alueella teitä oli poikki. No se on sitä tämän alueen normaali kevättä. Muistan kun "ennenmuinoin" täälläkin vesi nousi oikein kunnolla. Eräänä keväänä ihmiset joutuivat tulemaan Hirvelänrannasta veneellä ylemmäs tielle, että ei tarvitsisi polvia myöten kahlata vedessä kouluun lähtiessä. Useampana keväänä jäät rytisivät kalasatamaan. Nyt ei näitä ilmiöitä ole ollut vuosiin.
Eilen kävin jo testaamassa polkupyörääni ja tänään on suunnitelmissa polkaista töihin. Pitää vielä käydä tunnustelemassa ilmaa. Eilen pääsin jo hieman lempipuuhiini elikkä pihan rappaukseen. Paljoa en vielä päässyt haravoimaan, mutta aloitettu on, eiköhän se tuo lumi tuosta sula ja pääsen jatkamaan rapsutusta. Nyt kutsuu paperihommat ennen kuin starttaan työpaikalleni.
Ai niin. Tulevana sunnuntaina on Äitienpäivä, joten toivotan kaikille Äideille, eritoten omalleni, oikein hyvää Äitienpäivää!

Ei kommentteja: