perjantai 30. joulukuuta 2011

Se alkais olemaan tässä....

nimittäin vuosi 2011. Enään tämä ja huominen päivä jäljellä. Mitäs tämä vuosi pitikään sisällään?



Iloja, suruja, onnistumisia, epäonnistumisia, kuoleman, syntymän, pelkoa, toivoa ja uskoa paremmasta. Siis kaikkea mahdollista.

Koko alkuvuoden seurasimme kuinka läheinen ihminen kärsi julman taudin kourissa ja menehtyi toukuun lopussa. Se oli rankka kokemus koko suvulle. Varsinkin hänen lapsilleen, vanhemmilleen sekä sisaruksilleen. Toki myös meille muille. Kyllä tuolloin piti monta kertaa todeta miten heikko ihminen on, tuon kamalan taudin, syövän, edessä? Paljon on asioita kehitetty, mutta missä on lääke, joka pysäyttää tuon taudin? On toki niitä, jotka ovat onnekaita ja selättävät tuon "pedon". Heitäkin lähipiiristä löytyy.


Kevät oli myös valmistujaisten aikaa. Meidänkin perheessä päästiin viettämään valmistujaisjuhlia, kun tyttäremme valmistui medianomiksi. Nyt hänellä sitten on opinnot takana ja "arki" edessä.


Kesäloman aikana teimme muutaman kotimaanreissun. HD:llä Rovaniemessä ja Kemissä ja autolla Turussa. Ja mun sydän jäi Turkuun:) Ah mikä ihana kaupunki. Kiersimme sitä jalkaisin puolitoista päivää, mutta silti jäi todella paljon näkemättä ja kokematta.

Tahdon sinne uudestaan. Kuvassa Mikaelin kirkko.




Syksy on jotenkin niin ankea vuodenaika, että sen haluasin ohittaa kokonaan. Tai oikeastaan loka-marraskuun, joka yleensä on pimeää ja märkää. Kummitytär saavuti maagisen 18-vuoden iän syyskuussa. Se oli yksi vähistä valopilkuista alkavalle syksylle. Meillä täällä Martissa hilluivat tappajakoirat, joiden hampaisiin (ilmeisesti) myös ihana Maicy-kissamme joutui 1.10 :´( Koirista oli mediassa paljon juttuja, ihan telkkaria myöten. Nyt ilmeisesti on jälleen rauha maassa, ei ainakaan ole mitään kuulunut. Harmi vaan kaikkien niiden (meidän) puolesta, jotka lemmikkinsä ehtivät menettää. Marraskuun alussa sairastuin keuhkokuumeeseen, mistä lie pirulainen tuli. Nyt olo kuitenkin ok, ei ehkä ihan täysin, mutta melkein. "Talvi" tuli, mutta missä lumi ja pakkanen? Onneksi sentään maa on jonkun verran valkoinen. Meillä suku kasvoi pikkuprinsessalla 21.12. Joten vuodenloppuun tuli myös iloa:)



Joulu tuli ja meni normaalin kaavan mukaan. Hannu sai oman kaimansa myrskystä. Koko talvi on ollut todella lauhaa, mutta niin pimeää ja märkää. syysmyrskyt jylläävät joulunakin. Osa ihmisistä on ihmeissään sään suhteen, mutta eihän tuo nyt mitään uutta ole. Aika ajoin säätyypit vaihtelevat. Kuva vasemmalla Martinniemen kalasatamasta, laineiden lyödessä rantaan 27.12. ja sama päivämäärä mutta vuosi 1992.



Mitäs muuta? Eduskuntavaalit olivat keväällä ja tulos oli melkoinen yllätys. Mitä siitä pitäisi ajatella? Pettymys oli se, että suurin vaalivoittaja ei lähtenyt mukaan hallitukseen. No oppositiosta on helppo huudella. Ei kait yksi erimielisyyttä aiheuttava asia saa olla esteenä hallitustyöskentelyyn, onhan olemassa paljon muitakin asioita, joista hallitus päättää? Maailman talous on mennyt hurjaa vauhtia alaspäin ja se näkyy toki täällä Suomessakin. Toivotaan, että tilanne saadaan aisoihin ja tilanne paranee. Pressan vaalitkin ovat tulossa tammikuussa ja se näkyy joka paikassa. Ehdokkaista yksi vaikuttaa olevan muita suositumpi. Jos on näin selvää, miksi muut puolueet edes asettavat omia ehdokkaitaan? Turhaa rahan haaskausta. No tästä varmaan taas ollaan erimieltä. Uutta Oulua on rakennettu ja suurin osa palveluista on jo vuoden 2012 alusta Oulun alustalla. Minä lähdin lomalla Haukiputaan kunnan työntekijänä ja palaan lomalta Oulun kaupungin työntekijänä. Silti työpaikka ja palkka ovat samat (valitettavasti ei nouse, kuten moni on veikannut). Kovasti on muutoksia tulossa ja olen melko varma, että kaikkiin ei olla tyytyväisiä. Kuinkas asiat voisikaan niin hyvin mennä, että kukaan ei löytäisi mitään valittamisen aihetta? Olen kuitenkin edelleen sitä mieltä, että ratkaisu Haukiputaan kannalta oli ainoa oikea (ja siitähän taas ollaan todella montaa eri mieltä). Parempi tehdä Uusi Oulu sopimalla, kuin pelkästään liittymällä ilman ehtoja. http://www.ouka.fi/uusioulu/


Jos tässsä nyt jotain tärkeää jäi mainitsematta, niin mainitaan se sitten myöhemmin. Nyt kuitenkin toivotan koko sydämestäni kaikille oikein hyvää tulevaa vuotta 2012.
























































Ei kommentteja: