sunnuntai 2. elokuuta 2009

Loma "raportti"


Niin se on rakkaat ystävät, että viisi lomaviikkoa on mennä hurahtanut. Tuntuu kuin vasta olisi laskenut päiviä siihen milloin loma alkaa ja nyt huomenna koittaa jo arki. No mitäpä sitä lomalla? Voisin kiteyttää lomani yhteen sanaan tai oikeastaan kahteen sanaan: Enimmäkseen öllötin. Ai että mitäkö? No en juuri mitään, pompin kotona sinne tänne miettien mitä tekisin tai oikeastaan jättäisin tekemäättä, jotta tuntuisi siltä että on lomalla. No pakko myöntää, että ei mitään järkeä. Myönnän myös sen, että unohtelin tuon ajatuksen melko usein. Tämä ihminen kun ei ole tottunut olemaan, vaan melkein kokoajan pitää olla jotain tekemistä. Osaan toki olla välillä joutenkin. Mutta ei montakaan päivää (tai tuntia).


Reissussa emme käyneet, lukuunottamatta yhden yön vierailua Torniossa. Tuolloin jalkauduimme myös Haaparantaan. Totesimme jo viime kesänä tutustuessamme Tampereeseen, että jalkaisin pääsee todella hyvin tutustumaan erilaisiin paikkoihin. Tosin jos ei ole kunnon jalkineet (tai rakkolaastareita) voi tutustumismatkasta tulla melko tuskaisa. Teimme kotona terassi remonttia ja laajennusta. Ja konttasin kukkapenkissäni jossa sielu lepää;o) . Toki pitää muistaa myös se, että lomanihan alkoi surullisissa merkeissä, kun 12-vuotias Miiru-kissamme piti nukuttaa ikiuneen. Miirulle tuli suuhun kasvain, joka sitten levisi melko vauhdilla. Tosin ensioireet tulivat jo viime syksynä, mutta kasvain saatiin silloin asettumaan ja silloin oletettiinkin että se oli vain joku tulehtunut paise. Nyt se sitten uusi. Kasvaimethan ovat yleisiä vanhoilla kissoilla. Mutta kyllä itkettää vieläkin ja kova on ikävä :o(









Siirryin viimeinkin digiaikaan. Sain perheeltäni lahjaksi digikameran. Ei kyllä ole pitkäkään aika kun sanoin että minähän en digikameraa ota. No vanha, yli 20-vuotta palvellut kamerani alkoi oireilemaan siihen malliin, että suostuin sitten uuden ottamaan vastaan. Ja ah, mä olen aivan hurahtanut. Nyt sitten olen kulkenut kamera kaulassa miltei joka paikassa, perhe meinaa jo hieman välillä hermostua, kun jään kuvailemaan kaiken maailman höttiäisiä ym. Mutta kiva on. Paljon on opettelemista, mutta lupasin, ei kun päätin, että opettelen käyttämään tätä kameraa ihan kunnolla.








Entäs lomasää? No mielestäni tosi hyvä. Viiteen viikkoon mahtui kaikki mahdollinen. Mutta mieleeni jäi kuitenkin, että taisi olla pitkästä aikaa ihan OIKEA kesä. Siihen kuului aurinkoa, raitista säätä, pilvistä, sadetta, hieman ukkosta, ja aurinkoa, aurinkoa ja aurinkoa. Ja todella lämmintä. Helleraja taisi rikkoutua useampanakin päivänä. On tainnutkin olla sellainen kesä, että lomasäitä on riittänyt oli sitten lomalla alku- tai loppukesästä. Ja ensi viikostahan näyttää tulevan myös todella hyvä, eli nekin jotka ovat vasta lomansa aloittaneet tai edelleen jatkavat lomailua, saavat nauttia lämpimistä päivistä ja ehkä niistä hämäristä, lämpimistä öistä.

Tämä tällä erää. Oikein hyvää loppukesää ja nautitaan tästä lämmöstä. Tätä on kiva muistella talvella kun pakkasta on yli -25 astetta!
















Ei kommentteja: